Seleccionar página

Так, запропоновано продовжувати здійс­нювати записи в новій Книзі та наростаючим підсумком (з урахуванням записів зі старої Книги) виводити в ній підсумки за місяць, sylnaukraina.com.ua квар­тал, рік. Також без округлень виводяться і підсумкові дані за місяць, квартал, рік. Важливо правильно визначити і зареєструвати КВЕД при оформленні ФОП, оскільки найменування виду діяльності не тільки служить для статистики, але також є одним із об’єктів перевірки податкових органів. При оформленні полісу потрібно розуміти, що це робиш для захисту власних фінансових інтересів. Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення. Пріоритетним напрямом визначено вдосконалення методичного та інформаційного забезпечення процесу планування податкових надходжень на основі використання процедури множинної регресії. А хтось вважав що скасування книги лише створить нові проблеми підприємцям під час податкових перевірок, адже вести облік доходів, як об’єкта оподаткування, підприємець повинен відповідно до п. 7.47. У оскаржуваних судових рішеннях зазначено, що у позові АТ “Оператор газорозподільної системи “Львівгаз” вказувало про те, що 13.04.2021 надіслало акт про порушення від 04.03.2021 та запрошення від 05.04.2021 №27 на засідання комісії з розгляду актів про порушення (в якому вказана вся необхідна інформація про дату та час засідання комісії) заплановане на 19.04.2021 на адресу місцезнаходження Бази відпочинку “Дзвінка”, смт. Славське, вул. І. Франка, 67Б. На підтвердження цих доводів позивачем за первісним позовом надано копію фіскального чека поштового відділення АТ “Укрпошта” та копію списку згрупованих поштових відправлень за 13.04.2021 (том 1 а.с. 10-14). За доводами АТ “Оператор газорозподільної системи “Львівгаз”, вказане поштове відправлення було повернуто без вручення адресату з відміткою поштового відділення АТ “Укрпошта” (за закінченням терміну зберігання).

Єдиний виняток – порушення під час продажу підакцизної продукції, а саме пального. По перше: в ст.1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» від 12.06.1995г. № 436 / 95 передбачено, що у разі порушення фізичними особами – громадянами України норм з регулювання обігу готівки у національній валюті, що встановлюються Національним банком України (далі – НБУ), до них застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу за неоприбуткування (неповне та / або несвоєчасне) оприбуткування у касах готівки – у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми. Відсутність запису в Книзі доходів для єдинника прирівнюється до неоприбуткування готівки, яка повинна відображатися у Книзі. А запис у Книзі повинна підтверджуватися первинними документами. У книзі обліку для осіб які НЕ є платниками ПДВ налічується 8 граф, а у платників ПДВ – 9 граф. 1. Дохід, отриманий від діяльності не зазначеної в реєстрі платників єдиного податку (для першої та другої групи). Відмінність між ними в тому, що у книзі НЕ платників ПДВ відсутня графа 6 «сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, грн», оскільки, за Податковим кодексом України, доходи платника єдиного податку у вигляді сум кредиторської заборго­ваності, за якою минув строк позовної давності, визнаються лише єдинникам третьої групи – платникам ПДВ. По-третє: згідно п.1.2 зазначеного вище Положення, оприбуткування готівки – це «проведення підприємствами і підприємцями обліку готівки в касі на повну суму її фактичних надходжень у касовій книзі, книзі обліку доходів і витрат, книзі обліку розрахункових операцій».

При виявленні податковою службою факту реалізації товару (послуги) без запису в книзі обліку доходів і витрат, а так само оформлення товарного чека (квитанції) передбачено штраф від 1 гривні до п’ятикратного розміру від суми неоформленого чека (квитанції). 2) оплата замовленої споживачем телекомунікаційної послуги. З наведених вище правил зрозуміло, що для того, аби надавати додатково до своєї основної діяльності ще й послуги з оренди ФОП незалежно від системи оподаткування має зазначити у своїх реєстраційних документах код КВЕД з оренди. Чи потрібні ФОП первинні документи? Так що при здійсненні угоди підприємець не отримає первинні документи від громадянина, але виступатиме як податковий агент щодо фізичної особи, у якого був придбаний товар. Проте, зміни, запроваджені з 01.01.2021 щодо форми обліку доходів і витрат у довільній формі (в паперовому вигляді (зошиті, журналі тощо), в електронному вигляді (в електронній таблиці у файлі Excel, Word тощо) чи через електронний кабінет) не скасовують обов’язку дотримуватися, зокрема платниками єдиного податку третьої групи вимог заповнювати податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця на підставі первинних документів у відповідності до норм п.

Зберемо основні відмінності між ТОВ і ПП у таблиці. 9.1. Структура національної економіки: сутність та основні види. Вони ведуть Книгу обліку доходів і витрат, у якій графа 6 у її ста­рому вигляді збереглася. Насамперед зауважимо, що зміни, які стосуються книги обліку доходів ФОП, наберуть чинності лише з 1 січня 2021 року. Тож давайте з’ясуємо, чи може ФОП відмовлятися від книги обліку доходів? Новина про те, що Книгу обліку доходів ФОП скасовано, з’явилася майже місяць назад, після того як 14 липня Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу. Розглянемо зміни окремо для різних категорій приватних підприємців. Закон містить кардинальні зміни щодо єдиного податку, зменшення ПДВ та акцизу на пальне, податкові стимули для великого бізнесу та благодійності. Сума податку, що підлягає сплаті до бюджету резидентом Дія Сіті – платником податку на особливих умовах за кожною окремою операцією відповідно до пункту 135.2 статті 135, пункту 137.10 статті 137 та пункту 141.9 прим.1 статті 141 Кодексу, зменшується на суму податку на доходи нерезидента, нарахованого (сплаченого) резидентом Дія Сіті – платником податку на особливих умовах за відповідною операцією згідно з пунктом 141.4 статті 141 Кодексу. III групи (фізичні особи – підприємці), які Є платниками податку на додану вартість. Тобто до кінця цього року підприємці ведуть книгу за старими правилами.