Seleccionar página

Карта боевых действий на Украине 16 мая 2022. Спецоперация РФ на ... Зауважимо, що зареєстрований вісім місяців тому законопроєкт №3874 так досі й не розглянутий Верховною Радою. Невідкладно підписати даний Закон після прийняття його Верховною Радою. З 1 січня 2023 року набрав чинності Закон України, що встановлює щомісячні виплати грошової допомоги людям, що мають звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”, лицарям ордена “Богдана Хмельницького” та кавалерам ордена “За мужність”, передає НСН. Нагадаємо, що подібну петицію №22/131480-еп 10 січня зареєстрував Стефан Слодзік. На президентському сайті 11 січня зареєстрували вже другу петицію з вимогою збільшити з 1 січня 2022 року грошове забезпечення військових Збройних Сил України, яке в останнє підвищували ще за президенства Петра Порошенка. Електронну петицію №22/131480-еп 10 січня зареєстрував Стефан Слодзік. На президентському сайті зареєстрована петиція, що вимагає термінового збільшення розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України з січня 2022 року. Зокрема, указ передбачав збільшення грошового забезпечення усіх військовослужбовців до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат (тобто 19 500 грн). Грошове забезпечення військовослужбовців – це гарантовані грошові кошти, які держава виплачує військовим. Нагадаємо, що днями Міністерство оборони повідомило, що всі грошові виплати військовослужбовцям надійдуть наприкінці серпня, причиною такої затримки називали необхідність внесення змін до держбюджету.

ROZETKA - Аксессуары для Материнская плата Asus M4N68T-M V2 (sAM3 ... Підстава: контракт добровольця територіальної оборони. Я вирішив (-ла) підписати контракт резервіста тероборони. Він уклав контракт як доброволець тероборони з 16.03.2022 р. Він також має право на медичну допомогу, а також, у разі потреби, на безкоштовну психологічну допомогу. Грошове забезпечення українських військовослужбовців за контрактом має відповідати нормам та стандартам НАТО – йдеться в новому законопроєкті. Проте вже відомо, що цього року для 99% військовослужбовців Збройних Сил України розміри грошового забезпечення не зміняться, адже Міноборони визначило розміри премій та надбавок на рівні минулого, 2020 року. Законопроєкт №3874 в цілому повторює розроблену Генеральним штабом, ще в 2019 році, реформу, яка передбачає перехід на «американську» систему грошового забезпечення, підготовка до втілення якої триває вже півтора роки. Тобто прийняття законопроєкту у такому вигляді навряд вплине на грошове забезпечення, адже не містить конкретики. Проте у цьому проєкті не визначається її мінімальний розмір, що не відповідає декларованій меті – підвищення рівня матеріального забезпечення військових, адже прийняття закону у такому вигляді дозволяє встановлювати будь-якій рівень грошового забезпечення й не обов’язково вищий від наявного. «У зв’язку з ганебним фінансовим становищем, а саме грошовим забезпеченням військових, котрі кожного дня виконують свої обов’язки для захисту Батьківщини – негайно створити законопроект про «Термінове збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України з січня 2022 року», – йдеться у петиції.

У грудні українським військовим виплатять на 37% більше грошового забезпечення, ніж у попередньому місяці. Хоча рівень відповідальності у командира батальйону істотно вищий, ніж у снайпера та водія. А саме – особистий рапорт, рапорт командира підрозділу, який безпосередньо виконував завдання, рапорт командирів суміжних підрозділів, дані фото та відеоспостереження з координатами місця знищення. 1 ст. 119 КЗпП на час виконання державних або громадських обов’язків, якщо за чинним законодавством України ці обов’язки можуть здійснюватися у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку. «8. При проходженні громадянами України строкової військової служби, військовослужбовцям державним бюджетом України забезпечується фінансове та соціальне забезпечення відповідно до встановлених чинним законодавством норм (прожитковий мінімум, мінімальна заробітна плата та інше). Щодо згаданих у проєкті норм та стандартів НАТО, то насправді системи нарахування та самі розміри грошового забезпечення в арміях країн-членів НАТО різняться і не має єдиного стандартного «НАТОвського грошового забезпечення». Водночас можна згадати інший законопроєкт №3874, що був зареєстрований 16 липня 2020 року, тим самим Максимом Заремським, який передбачає докорінну зміну структури грошового забезпечення військовослужбовців за зразком деяких країн НАТО.

Проєкт закону № 5236 зареєстрований 12 березня народним депутатом від фракції «Слуга народу» Максимом Заремським дуже лаконічний. Проєкт №3874 визначає, що грошове забезпечення складається з базової виплати, частка якої складає від 70 до 80%, а також надбавок, які складають до 30% від загальної суми. Міноборони профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення та додаткові виплати, ніж це було у 2021 р. Однак під час ухвалення бюджету 2023-го року, витрати на оборону вже передбачались меншими, ніж на 2022 рік. Про це йдеться у пропозиціях Міноборони направлених до Міністерства фінансів України щодо бюджету оборонного відомства на 2022 рік, які оприлюднив Мілітарний. Зауважимо, що 238 млрд, які Міноборони просить на 2022 рік, https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/iakoiu-bude-zarplata-vijskovym-u-2023-rotsi-v-ukraini-ostanni-novyny.html майже відповідають сумі, яку передбачає Указ Президента від 25 квітня 2019 року №167 (пропозиції до Бюджетної декларації на 2020-2022 роки). Водночас нещодавно схвалена Урядом нова Бюджетна деклараціяя на 2022-2024 роки на весь сектор оборони та безпеки передбачає видатки лише 270,7 млрд грн.