Seleccionar página

Медсестра, у якої посадовий оклад 5005 грн, надбавка за стаж – 10% та «нічні» – 200 грн. За наказом керівника закладу вона отримує доплату за роботу із дезінфекційними засобами – 10% та надбавку за вислугу років – 20% (стаж медичної роботи – 15 років). За словами заступника Міністра охорони здоров’я Олексія Яременка, з 1 січня медикам підвищать зарплату. За нинішніх умов стандартного рівня оплати праці медпрацівників уже немає. Однак при цьому можуть (це уже не обов’язково) орієнтуватися й на ЄТС бюджетників, а також Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, наказ Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 № 308/519 (далі – Умови № 308/519). Більшість медзакладів-КНП пішли саме цим шляхом і система оплати праці у них така ж, як була за бюджетного минулого або нагадує таку, хоча від МОЗ уже розроблені відповідні методрекомендації по розробці системи оплати праці медзакладу КНП (див. 100% зарплати – працівникам соціального захисту населення, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома. Для медсестри з прикладу 1 покажемо нарахування зарплати у бухгалтерських проведеннях. ЄТС для бюджетників, постанова Кабміну від 30.08.2002 № 1298. Даний варіант також стосується медиків, які працюють не в медзакладі, а у бюджетних організаціях, наприклад медсестри в школах, закладах вищої освіти і т.д.

Xmas is Near! christmas 2021 christmas time cute design flat flat artwork flat illustration folks graphic design happy illustration illustrator minimal modern new year 2022 presents for christmas soft trendy vector artwork web illustration Лікарі отримуватимуть щонайменше 20 тисяч гривень, медсестри та фельдшери – 13 з половиною. Наприклад, якщо лікаря-педіатра (оптимальний обсяг практики – 900 осіб) обрали щонайменше 630 пацієнтів (70 % пацієнтів від оптимального обсягу практики первинної медичної допомоги), то він має отримувати зарплату в розмірі не менше ніж 20 тис. Щомісяця кожна лікарня гарантовано отримувала від НСЗУ 1/12 від річного обсягу фінансування. Спойлер: НСЗУ посилюватиме конт­роль. Увага: у 2022 році ставка НСЗУ по декларація первинної допомоги – 786,65 грн. Трапляється, медзак­лади не надто сумлінно виконують умови договорів із НСЗУ й свідомо чи несвідомо припускаються порушень. Власна система оплати праці у медзакладі може базуватися на одній з чотирьох моделей оплати праці, які наведено у Методичних рекомендаціях та роз’ясненнях з питань укладення колективних договорів комунальних некомерційних підприємств (далі – Методрекомендації КД). Для проведення такої атестації в установі створюють спеціальну експертну комісію – за рішенням керівника, профспілки та служби охорони праці. Підпункт 1 п. 1 постанови № 2 визначає, що розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці установлюється в межах фонду оплати праці на 2022 рік та не може бути нижче визначеного розміру. 97 КЗпП встановлюють, що форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами, установами, організаціями самостійно в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами.

Якщо у працівників, яким встановили 1-12 тарифні розряди за ЄТС, посадові оклади та ставки заробітної плати нижчі за мінімальну заробітну плату, їм доплачують до рівня мінімальної заробітної плати (ст. Зверніть увагу, що надбавка за престижність, по-суті, «розчиняє» доплату до мінімальної зарплати (6500 грн) – їх вже окремо не нараховуємо. На збільшення зарплати чекає і медсестра Юлія Семиволос. Скільки у Польщі отримує медсестра? Попри очікуване підвищення, homepage у сусідній Польщі більш гідна зарплата. ’язковою лише, якщо зарплата медпрацівника «не дотягує» до згаданих вище мінімальних рівнів. Якщо ж і без неї вже є – можна теж нарахувати, у Постанові № 2 заборони немає, так як 20000 і 13500 грн є рівнем «не нижче» (п. 4,06 оклад учителя составит 9927 грн. 1,97 оклад учителя составит 4817 грн. Це значить, що лікарю, наприклад може бути нараховано 17000 грн зарплати, 3000 грн надбавки за престижність та ще, окрім цього, «нічні» у сумі 2000 грн. Це постанова Кабміну «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» від 12.01.2022 № 2 (далі – Постанова № 2). Вона передбачає підвищення базового рівня зарплати для лікарів та медсестер так, як це показує таблиця нижче.

Постанова № 2 містить вимогу про диференціацію заробітних плат медпрацівникам. Мінімально на руки можна отримати 3 136 злотих, а одна з найвищих заробітних плат – це 4 192 злотих нетто. 10 310 – одна з найвищих заробітних плат у польських лікарів. Середня зарплата черкаських лікарів – 15 тисяч гривень, зауважив керівник міського Департаменту охорони здоров’я Всеволод Кульчиковський. Крім того, тією ж Постановою № 741 залишено додаткове фінансування для медзакладів-КНП, які поки неспроможні за рахунок власних коштів забезпечити виплату зарплати медикам у розмірі 20 000 грн для лікарів і 13 500 грн для середнього медперсоналу. Более профессиональные агентства с командой из пяти-десяти человек с хорошим маркетингом и грамотным подходом могут заработать от 800 000 до 2 млн рублей в месяц. Средняя зарплата судебного эксперта составляет 50 000 рублей в месяц. По данным ГородРабот. ру, средняя зарплата Полицейского в России за 2022 год – 40 648 рублей. Всего, как отчитались власти, соцвыплаты получают 1,2 миллиона медработников по России, и в июне этого года на них потратили 350 миллиардов рублей. В более развитых и больших городах, таких как Москва или Санкт-Петербург врачи получают высокую заработную плату, нежели служители медицинской отрасли в провинциальных областях и регионах. Не имеет значения, какой клинический профиль указан в наименовании учреждения здравоохранения, а также не важна ведомственная или территориальная принадлежность организации.