Seleccionar página

Це і є реалізація поняття універсального покриття медичними послугами, до якого ми прагнемо. Безкоштовно. Бо ми сплачуємо закладу за цю послугу, а заклад вже повинен розрахуватися зі своїми контрагентами. Якщо ми говоримо про роль керівника лікарні в нових умовах, коли заклади отримали свободу в управлінських рішеннях, https://fbbcrew.com/forum/profile/isiahkuhn83621/ вона суттєво змінюється, і саме керівник має вплив на те, в якому напрямку буде рухатися заклад. Загалом на програму медгарантій в 2020 році ми використали 89 млрд грн. Тим часом Олександрівська лікарня отримала за ПМГ удвічі більше, 162,1 млн грн, і станом на грудень мала залишок на рахунках 36,4 млн грн. 5,7 тис. грн, санітарки – 5,7 тис. Чи можна буде заключити договір на паліативну мобільну допомогу після 15 грудня 2021 року? Кошти були розподілені наступним чином: 11 млрд грн на стаціонарну медичну допомогу пацієнтам, 7 млрд грн – на “екстрену”, залишок пішов на оплату роботи мобільних бригад, які забирали матеріал для ПЛР-досліджень, а також закладам, які не відповідали нашим вимогам, але надавали допомогу в квітні.

Серед поранених були хлопці, які однією рукою тримали милицю, а другою – автомат. Звісно, це були додаткові кошти. Ще були випадки займання у відділенні реанімації, де перебували пацієнти на кисневій підтримці. Тобто норма є, але пацієнти платять. Успішні приклади співпраці КНП та приватних медичних компаній є, зокрема, на Київщині. Це пріоритетні питання, які ми маємо за короткий час вирішити та запропонувати умови праці й оплати, які будуть стимулювати українських лікарів і медичних сестер залишатися на території України. Також на медкомісії потрібно показувати сертифікати з наркології та психдиспансеру, які підтверджують, що пілот не вживає ніякі речовини та є психічно здоровим. Не зважаючи на виклики, що поставали перед нами впродовж року, зокрема через пандемію COVID-19, ми це зробили. Але коефіцієнти в порівнянні з цим роком ми не змінюємо, тому для розуміння можете взяти коефіцієнти з Постанови №133 і “Про порядок реалізації Програми медичних гарантій на 2021 рік”. Насправді до реалізації універсального покриття медичними послугами змагають всі країни. Тобто ці країни виходять на рівень осені 2020 року. Від початку локдауну в березні 2020 року я не літав 10 місяців, як і багато моїх колег.

Моніторинг стосується як показників організації процесу, діяльності, так і результатів: якщо надається певна послуга, то відповідно простежується її результат, керуючись яким можна скоригувати свої дії та оцінити, які показники стану здоров’я населення змінилися. В нас є дашборди, графіки й діаграми, які доводять, що більше коштів отримували заклади в регіонах, де кількість захворювань була більшою. Ба більше, сама по собі ПМГ була тим інструментом, який дозволив ефективно використати бюджетні кошти, спрямовані на ліквідацію наслідків пандемії. Можемо констатувати: попри застереження, що реформа не на часі через пандемію COVID-19, ПМГ не тільки запрацювала в 2020 році, але й допомогла ефективно використати кошти, спрямувавши їх саме туди, де був пацієнт. І хоча фінансова мотивація медичних працівників знаходиться в компетенції керівників медичних закладів, але їх обирає місцева влада. Звісно, існує проблема наявності сучасних клінічних протоколів з усіх захворювань в Україні й проблема їх дотримання. Зараз ми бачимо, що через те, що первинна медична допомога часто існує поруч зі стаціонарною, все це призводить до необґрунтованої госпіталізації пацієнта для того, щоб отримати оплату за стаціонарним пакетом.

Денні рейси найчастіше у Європу: ми прилетіли, випустили пасажирів, дозаправилися, запустили пасажирів і полетіли додому. Коли людина заходить у літак, найчастіше непомітно, що з нею можуть виникнути проблеми. Власне, він не повинен сплачувати, або сплачує стільки, що це не становить суттєвого навантаження на його бюджет. Лікарні на території громади має робочі місця, а бюджет громади отримує податок на доходи фізичних осіб, які сплачують працівники медзакладу. Не в усіх – тільки в тих, які підписали договори з Національною службою здоров’я. На час карантину в мене з’явився підробіток у сфері IT, але як тільки мене запросили знову літати, я повернувся. Це реально і як? Це безкоштовно для пацієнта? Це всі пакети послуг. Завдяки збільшеному бюджету надавачі медичних послуг отримають більші оплати за підвищеними тарифами на пріоритетні послуги. Всі ці механізми спрямовані на поняття універсального охоплення або універсального доступу до медичних послуг. Ми плануємо відкрити оголошення на всі пакети медичних послуг з 1 січня 2022 року. Умови закупівлі ви можете подивитися на сайті НСЗУ в розділі “Вимоги 2022” або в оголошенні на укладення тих чи інших послуг. В эксклюзивном интервью агентству “Интерфакс-Украина” и.о. главы Национальной службы здоровья Украины (НСЗУ) Андрей Виленский рассказал о подготовке к контрактованию клиник на Программу медицинских гарантий (ПМГ) 2021 года, работе ковидных больниц, новых требованиях к медучреждениям относительно доступа маломобильных групп населения и инициированных НСЗУ уголовных производств в отношении медучреждений (приводится на украинском языке).