Seleccionar página

Враховуючи мінімальний розмір єдиного внеску, який передбачається до сплати у 2021 році, мінімальний розмір внеску за один місяць страхового стажу за договором про добровільну участь з 01 січня 2021 року становить 2 640 грн, з 01 грудня – 2 860 грн. Особам, у яких розмір пенсійної виплати відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” при наявності страхового стажу 35 років для чоловіків та 30 років для жінок не досягає 2200 грн, з 1 березня 2021 року надається щомісячна доплата до розміру пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. 04 березня 2021 року – начальник управління пенсійного забезпечення Антоніна Володимирівна ТОРШИНА. Наявність необхідного страхового стажу та досягнення особою пенсійного віку лишаються й у 2021 році головними умовами для призначення пенсії за віком. Право на призначення пенсії за віком у поточному році мають чоловіки після досягнення 60 років та жінки після досягнення 59 років 6 місяців (з 01 квітня 2021 року – 60 років) за наявності страхового стажу не менше 28 років. До досягнення 65 років право на державну соціальну допомогу мають також жінки 1960 року народження і старші на умовах, передбачених вищезазначеним Порядком.

Тобто інформація з даного реєстру дає право на одержання страхових виплат за всіма видами державного соціального страхування. Заява про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування подається особою до податкового органу за місцем проживання. Крім цього, чинне законодавство передбачає можливість здійснення доплати до мінімального страхового внеску за неповні місяці роботи, протягом якого застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню або брала добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, для їх подальшого зарахування до страхового стажу як повні місяці. Таким чином, якщо особа після 11 жовтня 2017 року продовжувала працювати на посадах, які дають право на пенсію за вислугу років, то період роботи після цієї дати не зараховується до спеціального стажу роботи, який дає право на пенсію за вислугу років. 46. Що відбудється із заявами на сезонні роботи, які вже подано? Це особи, яким пенсія була призначена (перерахована) у 2019 або у 2020 роках. Якщо в 2015-2016 роках в АТО, https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/iakoiu-bude-zarplata-politsii-u-2023-rotsi-v-ukraini-ostanni-novyny.html коли падали 150-ки, всі розказували про це, як про щось нерядове, бо не було так часто, то тут 150-ки були лише для розігріву. Якщо ФОП звільнений від сплати ЄСВ… Якщо говорити про перспективу, то, звісно, хотілося б у цьому році придбати 2000 квартир, але на це потрібно щонайменше 2 млрд грн.

У 2020 році ми отримали два транші на загальну суму 4 млрд 239 млн і виплатили їх 93 422 співробітникам Нацполіції. За даними Головного управління ДПС у Кіровоградській області, 11 326 фізичних осіб-підприємців мають 166,5 млн грн заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Міф 3: Не може бути заборгованості зі сплати внесків, якщо особа не здійснює підприємницьку діяльність. За відсутності необхідного стажу особа може його набути працевлаштувавшись і потім звернутися за призначенням пенсії. Для реалізації призначення пенсії автоматично особа має подати відповідну анкету-заяву та долучити до неї документи, що підтверджують набутий страховий стаж, а також документи, що ідентифікують особу: паспорт громадянина України та реєстраційну картку платника податків. Особливістю новації є те, що застрахованим особам, які скористаються нею, пенсію буде призначено без особистого звернення до органів Пенсійного фонду України на підставі поданих документів через портал електронних послуг Пенсійного фонду України або поданих, заздалегідь, до сервісних центрів. Крім того, особам, які отримують пенсію з урахуванням страхового стажу (для чоловіків – 35 років та жінок – 30 років), і розмір цієї пенсії не досягає 2100 гривень, встановлюється доплата до пенсії до зазначеного розміру. Друга категорія – одержувачі пенсій у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», пенсія яким обчислюється з урахуванням пункту 9-1 Постанови № 1210, тобто із 5-кратного розміру мінімальної заробітної плати годувальника.

Пунктом 9-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 року № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі – Постанова № 1210) визначено, що у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок пенсій, зокрема, військовозобов’язаним, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і внаслідок цього стали особами з інвалідністю. Доплата до мінімального страхового внеску за неповний місяць роботи проводиться застрахованою особою за її бажанням за даними персоніфікованого обліку та після подання відповідної заяви до органу Пенсійного фонду України за місцем проживання. Внаслідок несвоєчасного подання коректних даних або інформації про особисті зміни, відсутності підтвердження даних за новим паспортом виникають непорозуміння щодо своєчасної виплати пенсій. Крім того, наказом Міністерства фінансів України від 05.11.2020 № 670 «Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» запроваджено оновлені форми звіту з ЄСВ, які мають подаватися платниками єдиного внеску протягом перехідного періоду, починаючи з 01.02.2021 за звітні періоди до 2020 року включно, та у разі проведення державної реєстрації припинення суб’єкта господарювання до 28 лютого 2021 року. Крім того, з 01 січня 2021 року скасовується обов’язок сплачувати мінімальний розмір єдиного соціального внеску за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).